Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne
Przekąski
4
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 4 sztuki jajek
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 0,5 sztuki świeżego ogórka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • Sól
  • Pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Ogórek i rzodkiewki kroimy na drobno. Jedną trzecią pokrojonej rzodkiewki odkładamy na bok. Żółtka łączymy z łyżką Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, większą częścią rzodkiewki, ogórkiem i jedną łyżką szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Krok 2

Połówki jajek wypełniamy farszem przy pomocą łyżeczki. Całość dekorujemy pozostałą częścią rzodkiewki i szczypiorku.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

13
79
 

10 szt.

1,38 zł/1 szt.

2
69
 

~ 0,3 kg

8,95 zł/1 kg

2
55
 

1 szt.

6
49
 

0,25 l

25,96 zł/1 l

1
35
 

0,02 kg

67,50 zł/1 kg

6
55
 

0,25 kg

26,20 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu