Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne
Przekąski
4
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 4 sztuki jajek
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 0,5 sztuki świeżego ogórka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • Sól
  • Pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Ogórek i rzodkiewki kroimy na drobno. Jedną trzecią pokrojonej rzodkiewki odkładamy na bok. Żółtka łączymy z łyżką Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, większą częścią rzodkiewki, ogórkiem i jedną łyżką szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Krok 2

Połówki jajek wypełniamy farszem przy pomocą łyżeczki. Całość dekorujemy pozostałą częścią rzodkiewki i szczypiorku.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Kotlina Natury Jaja z chowu ekologicznego różnej wielkości 10 sztuk
0,53 kg
24,51 zł/1 kg
12,99 zł
Natureza Włoszczyzna tacka 500 g
0,5 kg
7,98 zł/1 kg
3,99 zł
Natureza koperek pęczek
1 szt.
1,79 zł/1 szt.
1,79 zł
Winiary Majonez Dekoracyjny 250 ml
0,25 l
15,16 zł/1 l
3,79 zł
Carrefour Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
47,50 zł/1 kg
0,95 zł
Kotányi Salvita Sól o obniżonej zawartości sodu z dodatkiem potasu 250 g
0,25 kg
13,56 zł/1 kg
3,39 zł

Zobacz również inne przepisy