Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką
Przekąski
6
Łatwy
25min
Ocena 4

Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 200g szynki
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • 2 łyżeczki chrzanu

Do dekoracji:

  • natka pietruszki

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Żółtka łączymy z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką oraz szczypiorkiem.

 

Krok 2

Połówki jajek wypełniamy farszem przy pomocą łyżeczki. Pozostałe dwie łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINAIRY mieszamy z chrzanem i powstałym sosem polewamy faszerowane jajka. Aby uzyskać efektowny wygląd, możemy użyć do tego celu rękawa cukierniczego, bądź szprycy. Całość dekorujemy listkiem natki pietruszki.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
99
 

10 szt.

1,30 zł/1 szt.

3   
99
3
49
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,99 zł

0,18 kg

19,39 zł/1 kg

-13%
9
99
 

0,155 kg

64,45 zł/1 kg

5
99
 

1 szt.

5
99
 

0,25 l

23,96 zł/1 l

5
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu