Sos:
Do dekoracji:
Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy cukinię startą na tarce wraz ze skórką i dusimy przez ok. 3-4 min, aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i tymianek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Zostawiamy do ostudzenia.
Orzechy mielimy blenderem do uzyskania konsystencji mąki. Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka i dodajemy do masy z cukinii. Mieszamy, aż do połączenia się składników. Po chwili dodajemy ser starty na tarce o drobnych oczkach oraz orzechy. Powstałym farszem nadziewamy jajka.
Dekorujemy jajka sosem z mieszanki majonezu i jogurtu oraz oregano lub rzeżuchą.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.