Sos:
Do dekoracji:
Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy cukinię startą na tarce wraz ze skórką i dusimy przez ok. 3-4 min, aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i tymianek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Zostawiamy do ostudzenia.
Orzechy mielimy blenderem do uzyskania konsystencji mąki. Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka i dodajemy do masy z cukinii. Mieszamy, aż do połączenia się składników. Po chwili dodajemy ser starty na tarce o drobnych oczkach oraz orzechy. Powstałym farszem nadziewamy jajka.
Dekorujemy jajka sosem z mieszanki majonezu i jogurtu oraz oregano lub rzeżuchą.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies