Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku, z wędzonym łososiem i kiełkami

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku, z wędzonym łososiem i kiełkami
Przekąski
3-4
Łatwe
30min

Składniki

 

  • 3 jajka Carrefour BIO
  • 150 g mrożonego zielonego groszku 
  • 100 g wędzonego łososia Jakość z Natury Carrefour
  • kiełki słonecznika

 

  • 3 łyżki tartego parmezanu
  •  łyżka soku z cytryny
  •  ząbek czosnku
  •  łyżeczka kuminu
  •  2 łyżki oliwy Carrefour BIO
  •  łyżeczka czarnuszki
  •  sól, pieprz
 

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które przekładamy do miski.

 

Krok 2

Groszek gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane żółtka, następnie czosnek, sok z cytryny, kumin, parmezan, oliwę, sól i pieprz. Blendujemy na gładką pastę.

 

Pastą nadziewamy jajka. Dekorujemy czarnuszką, plastrami łososia oraz kiełkami.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.

 

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
49
 

0,45 kg

12,20 zł/1 kg

14
00
 

0,1 kg

140,00 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu