Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku, z wędzonym łososiem i kiełkami

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku, z wędzonym łososiem i kiełkami
Przekąski
3-4
Łatwe
30min

Składniki

 

  • 3 jajka Carrefour BIO
  • 150 g mrożonego zielonego groszku 
  • 100 g wędzonego łososia Jakość z Natury Carrefour
  • kiełki słonecznika

 

  • 3 łyżki tartego parmezanu
  •  łyżka soku z cytryny
  •  ząbek czosnku
  •  łyżeczka kuminu
  •  2 łyżki oliwy Carrefour BIO
  •  łyżeczka czarnuszki
  •  sól, pieprz
 

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które przekładamy do miski.

 

Krok 2

Groszek gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane żółtka, następnie czosnek, sok z cytryny, kumin, parmezan, oliwę, sól i pieprz. Blendujemy na gładką pastę.

 

Pastą nadziewamy jajka. Dekorujemy czarnuszką, plastrami łososia oraz kiełkami.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.

 

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Kotlina Natury Jaja z chowu ekologicznego różnej wielkości 10 sztuk
10 szt.
1,18 zł/1 szt.
11,79 zł
Carrefour Groszek zielony mrożony 450 g
0,45 kg
8,56 zł/1 kg
3,85 zł
GOH Kiełki lucerny 50 g
0,05 kg
69,80 zł/1 kg
3,49 zł

Zobacz również inne przepisy