Jajka faszerowane łososiem i koperkiem

Jajka faszerowane łososiem i koperkiem
Przekąski
3-6
Łatwe
45min

Składniki :

 

  • 6 jajek Jakość z Natury Carrefour
  • 2 łyżki majonezu Carrefour Bio
  • koperek
  • sól, pieprz
  • 200 g łososia Jakość z Natury Carrefour

Krok 1

Łososia myjemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Doprawiamy sola oraz pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20 min. Upieczonego łososia przekładamy do miski. Rozdrabniamy widelcem na pastę.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Gdy są już zimne obieramy ze skórki i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przekładamy je do miski z łososiem. Dodajemy majonez, drobno posiekany koperek, sól oraz pieprz. Całość mieszamy, aż powstanie gładka pasta. Faszerujemy nią wgłębienia jajek. Posypujemy świeżym koperkiem.

Idealne na Wielkanoc. Smacznego

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
79
 

6 szt.

1,13 zł/1 szt.

12
99
 

0,238 kg

54,58 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

14
00
 

0,1 kg

140,00 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu