Sałatka:
Dressing
Kiełbasę kroimy na plasterki o grubości 2 cm. Cukinie – w plastry, następnie jeszcze na pół. Pomidorki koktajlowe przepoławiamy. Ser halloumi kroimy w mniejsze kostki. Na każdy patyczek nabijamy kawałek kiełbasy, ser, cukinię, pomidorka koktajlowego i powtarzamy czynność aż do zapełnienia przygotowanych patyczków.
Szaszłyki grillujemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, lub grillu. Kilka minut z każdej strony, do zarumienienia.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe, plasterki cebuli oraz kawałki mozzarelli.
Przygotowujemy dressing: przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy drobno posiekany świeży rozmaryn oraz wlewamy oliwę. Doprawiamy do smaku solą i mieszamy. Dressingiem polewamy szaszłyki oraz sałatkę.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies