Grillowane szaszłyki z kiełbasy z serem halloumi, pomidorkami koktajlowymi i cukinią, podane z sałatką ze świeżych warzyw

Grillowane szaszłyki z kiełbasy z serem halloumi, pomidorkami koktajlowymi i cukinią, podane z sałatką ze świeżych warzyw
Przekąski
4-5
Łatwe
45min

Składniki

  • 3 kiełbaski śląskie z Naszej Wędzarni
  • 100 g sera halloumi
  • mała cukinia
  • gałązka pomidorków koktajlowych

Sałatka:

  • 1/2 mozzarelli
  • sałata zielona kilka listków
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kilka pomidorków koktajlowych 

Dressing

  • 3-4 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżka posiekanego rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • sól

Krok 1

Kiełbasę kroimy na plasterki o grubości 2 cm. Cukinie – w plastry, następnie jeszcze na pół. Pomidorki koktajlowe przepoławiamy. Ser halloumi kroimy w mniejsze kostki. Na każdy patyczek nabijamy kawałek kiełbasy, ser, cukinię, pomidorka koktajlowego i powtarzamy czynność aż do zapełnienia przygotowanych patyczków.

Szaszłyki grillujemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, lub grillu. Kilka minut z każdej strony, do zarumienienia.

Krok 2

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe, plasterki cebuli oraz kawałki mozzarelli.  

Przygotowujemy dressing: przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy drobno posiekany świeży rozmaryn oraz wlewamy oliwę. Doprawiamy do smaku solą i mieszamy. Dressingiem polewamy szaszłyki oraz sałatkę. 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18
69
 

0,55 kg

33,98 zł/1 kg

4
99
 

0,25 kg

19,96 zł/1 kg

3
84
 

11,99 zł/1 kg

5
99
 

0,125 kg

47,92 zł/1 kg

3
49
 

1 szt.

3
00
 

5,99 zł/1 kg

7
99
 

1 szt.

1
59
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu