Do kubka wsypujemy drożdże i zalewamy 300 ml ciepłej wody, następnie dodajemy oliwę oraz miód i odstawiamy na 3-4 min. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Robimy wgłębienie w mące i wlewamy do niego rozczyn. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok. 10 min. Gdy stanie się elastyczne, smarujemy je oliwą, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 h do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i formujemy dowolny kształt. Odstawiamy na 30 min, do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni C. Wierzch ciasta smarujemy oliwą oraz posypujemy solą himalajską. Wciskamy w ciasto połówki pomidorków koktajlowych oraz oliwki, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 min, do zarumienienia. Następnie wyjmujemy ciasto, posypujemy serem oraz smarujemy pesto i pieczemy przez kolejne 5 min. Studzimy przed podaniem.
0,27 kg
92,56 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies