Łososia myjemy, usuwamy ości i blendujemy na gładką pastę. Czosnek oraz cebulę drobno siekamy i dodajemy do zblendowanego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Całość mieszamy i formujemy dwa kotleciki. Smażymy je na rozgrzanej patelni przez ok. 2 min, z każdej strony.
Awokado obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie purée. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku. Dolne części smarujemy guacamole, następnie kładziemy po listku sałaty, krążku czerwonej cebuli oraz burgerze z łososia. Na burgery ponownie wykładamy po porcji guacamole oraz po łyżce jogurtu greckiego. Przykrywamy całość górnymi częściami bułek.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies