Łososia myjemy, usuwamy ości i blendujemy na gładką pastę. Czosnek oraz cebulę drobno siekamy i dodajemy do zblendowanego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Całość mieszamy i formujemy dwa kotleciki. Smażymy je na rozgrzanej patelni przez ok. 2 min, z każdej strony.
Awokado obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie purée. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku. Dolne części smarujemy guacamole, następnie kładziemy po listku sałaty, krążku czerwonej cebuli oraz burgerze z łososia. Na burgery ponownie wykładamy po porcji guacamole oraz po łyżce jogurtu greckiego. Przykrywamy całość górnymi częściami bułek.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.