Bułki - wedle uznania
Na patelnię wlewamy oliwę. Następnie drobno posiekany czosnek oraz cebulę. Doprawiamy kuminem oraz oregano. Podsmażamy kilka minut. Nastepnie dodajemy startą na grubych oczkach cukinię, a po chwili pietruszkę. Doprawiamy solą. Podsmażamy kolejnych kilka minut.
Mięso mielimy. Zawartość patelni przekładamy do mięsa. Mieszamy do połączenia się składników.
Z powstałej masy formujemy burgery i smażymy je na mocno rozgrzanej patelni grillowej ok 3 min z każdej strony.
Do miski wrzucamy drobno poszatkowaną kapustę. Następnie pokrojoną w słupki marchewkę, paprykę, cebulę w piórka i dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt, doprawiamy cytryną, sola oraz pieprzem.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku. Na dolną część nakładamy rukolę, następnie upieczonego burgera oraz 2-3 łyżki surówki. Możemy oczywiście zjeść burgery bez bułki.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies