Kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na łyżce oleju, do zarumienienia, następnie rozrywamy mięso na małe kawałki, przy pomocy dwóch widelców. Na tę samą patelnię wlewamy ketchup, pół szklanki wody i ocet jabłkowy oraz wsypujemy paprykę wędzoną. Całość doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy szarpanego kurczaka i dokładnie mieszamy. Po chwili wlewamy miód. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Czekamy, aż sos nieco się zredukuje.
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski. Dodajemy marchewkę, drobno pokrojoną papryczkę jalapeño oraz świeże listki kolendry. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pastą tahini, octem balsamicznym oraz olejem. Mieszamy sałatkę i odstawiamy na bok.
Bułki kroimy na pół i podpiekamy na patelni lub w piekarniku. Na dolną część nakładamy porcję szarpanego kurczaka, następnie sałatkę colesław oraz rukolę. Przykrywamy górną częścią bułki.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.