Fitburger z szarpanym kurczakiem, sałatką coleslaw i rukolą

Fitburger z szarpanym kurczakiem, sałatką coleslaw i rukolą
Przekąski
3
Średnie
1h

Składniki na fitburgera z kurczakiem

Fitburger - przepis

 

Krok 1.

Kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na łyżce oleju, do zarumienienia, następnie rozrywamy mięso na małe kawałki, przy pomocy dwóch widelców.

Krok 2.

Na tę samą patelnię wlewamy ketchup, pół szklanki wody i ocet jabłkowy oraz wsypujemy paprykę wędzoną. Całość doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy szarpanego kurczaka i dokładnie mieszamy. Po chwili wlewamy miód. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Czekamy, aż sos nieco się zredukuje.

Krok 3.

Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski. Dodajemy marchewkę, drobno pokrojoną papryczkę jalapeño oraz świeże listki kolendry. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pastą tahini, octem balsamicznym oraz olejem. Mieszamy sałatkę i odstawiamy na bok.

Krok 4.

Bułki kroimy na pół i podpiekamy na patelni lub w piekarniku. Na dolną część nakładamy porcję szarpanego kurczaka, następnie sałatkę colesław oraz rukolę. Przykrywamy górną częścią bułki i burger z szarpanym kurczakiem gotowy!


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
99
 

0,225 l

17,73 zł/1 l

1
79
 

0,02 kg

89,50 zł/1 kg

0
75
 

2,99 zł/1 kg

5
42
 

3,19 zł/1 kg

7
99
 

0,185 kg

43,19 zł/1 kg

11
99
 

0,25 kg

47,96 zł/1 kg

14
99
 

0,5 l

29,98 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu