Kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na łyżce oleju, do zarumienienia, następnie rozrywamy mięso na małe kawałki, przy pomocy dwóch widelców.
Na tę samą patelnię wlewamy ketchup, pół szklanki wody i ocet jabłkowy oraz wsypujemy paprykę wędzoną. Całość doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy szarpanego kurczaka i dokładnie mieszamy. Po chwili wlewamy miód. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Czekamy, aż sos nieco się zredukuje.
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski. Dodajemy marchewkę, drobno pokrojoną papryczkę jalapeño oraz świeże listki kolendry. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pastą tahini, octem balsamicznym oraz olejem. Mieszamy sałatkę i odstawiamy na bok.
Bułki kroimy na pół i podpiekamy na patelni lub w piekarniku. Na dolną część nakładamy porcję szarpanego kurczaka, następnie sałatkę colesław oraz rukolę. Przykrywamy górną częścią bułki i burger z szarpanym kurczakiem gotowy!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies