Fit batoniki do szkoły oraz pracy

Fit batoniki do szkoły oraz pracy
Przekąski
6
Łatwy
40 min.
Ocena 4

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 3 łyżki orzechów ziemnych
  • 3 łyżki orzechów laskowych
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 20 - 25 małych daktyli
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 100 ml wody

 

Krok 1

Do miski wsypujemy lekko zblendowane płatki owsiane, posiekane orzechy ziemne, laskowe, ziarna słonecznika, żurawinę, kakao oraz siemię lniane. Daktyle wraz z wodą blendujemy na gładką masę i dodajemy do bakaliowej mieszanki. Następnie dodajemy roztopiony olej kokosowy i płynny miód. Mieszamy do połączenia się składników. 

Krok 2

Masę przelewamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 min., aż masa lekko się zrumieni. Po wyjęciu studzimy i tniemy na kwadratowe batoniki.

„Dzieci lubią przekąsić coś słodkiego na długiej przerwie. Niech będą to najzdrowsze zboża, nasiona i orzechy połączone w pysznym batoniku!”
 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
59
 

0,4 kg

8,98 zł/1 kg

2
85
 

0,08 kg

35,63 zł/1 kg

10
79
 

0,24 kg

44,96 zł/1 kg

21
19
 

0,25 kg

84,76 zł/1 kg

6
69
 

0,5 kg

13,38 zł/1 kg

3
39
 

0,2 kg

16,95 zł/1 kg

11
19
 

0,4 kg

27,98 zł/1 kg

5
49
 

0,08 kg

68,63 zł/1 kg

12
69
 

0,47 kg

27,00 zł/1 kg

9
49
 

0,5 l

18,98 zł/1 l

6
69
 

9 l

0,74 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy