Do miski wsypujemy lekko zblendowane płatki owsiane, posiekane orzechy ziemne, laskowe, ziarna słonecznika, żurawinę, kakao oraz siemię lniane. Daktyle wraz z wodą blendujemy na gładką masę i dodajemy do bakaliowej mieszanki. Następnie dodajemy roztopiony olej kokosowy i płynny miód. Mieszamy do połączenia się składników.
Masę przelewamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 min., aż masa lekko się zrumieni. Po wyjęciu studzimy i tniemy na kwadratowe batoniki.
„Dzieci lubią przekąsić coś słodkiego na długiej przerwie. Niech będą to najzdrowsze zboża, nasiona i orzechy połączone w pysznym batoniku!”
0,47 kg
23,81 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies