Pieczarki myjemy i odcinamy im nóżki. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia. Po chwili dodajemy pokrojone na kawałki suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dusimy 4-5 min., aż szpinak zmięknie i zmniejszy objętość.
Faszerujemy pieczarki powstałą masą szpinakową. Całość posypujemy startym parmezanem. Pieczarki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na około 20 min. Prażymy na patelni orzeszki pinii i posypujemy nimi danie tuż przed podaniem.
„Dania faszerowane to wyższy stopień kulinarnego wtajemniczenia. Dlatego zaufajcie moim kucharzom i według ich wskazówek przyrządźcie tę wykwintną przekąskę.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.