Pieczarki myjemy i odcinamy im nóżki. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia. Po chwili dodajemy pokrojone na kawałki suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dusimy 4-5 min., aż szpinak zmięknie i zmniejszy objętość.
Faszerujemy pieczarki powstałą masą szpinakową. Całość posypujemy startym parmezanem. Pieczarki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na około 20 min. Prażymy na patelni orzeszki pinii i posypujemy nimi danie tuż przed podaniem.
„Dania faszerowane to wyższy stopień kulinarnego wtajemniczenia. Dlatego zaufajcie moim kucharzom i według ich wskazówek przyrządźcie tę wykwintną przekąskę.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies