Na patelnię wlewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, następnie pokrojone w kostkę jabłko. Doprawiamy majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem, papryką ostrą , wędzoną oraz oregano. Wrzucamy liście laurowe oraz jałowiec. Całość mieszamy i podsmażamy kilka minut do zarumienienia. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz ugotowaną fasolę. Mieszamy następnie blendujemy na gładkie ciasto. Przelewamy do foremki wysmarowanej uprzednio olejem. Z wierzchu posypujemy suszoną żurawiną.
Pieczemy w temperaturze 200 C ok. 50 min. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Pyszna alternatywa dla mięsnego pasztetu na Boże Narodzenie
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.