Domowe pieczone nachos z salsą guacamole

Domowe pieczone nachos z salsą guacamole
Przekąski
30-40
Łatwe
1h
Ocena 5

Składniki

  • 2 łyżki oleju Carrefour BIO
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • ostra papryka do posypania
  • woda
  • sól
  • 3 awokado BIO
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sól
  • olej do smażenia

 

Krok 1

W garnku rozgrzewamy olej. Mąki przesiewamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju, sól, trochę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na cienki placek i wycinamy małe trójkąty. Smażymy nachos do zarumienienia. Wyciągamy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Opcjonalnie posypujemy ostrą papryką.

Krok 2

Usuwamy pestki z awokado, dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz. Blendujemy na gładkie purée. Podajemy z nachosami.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu