W garnku rozgrzewamy olej. Mąki przesiewamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju, sól, trochę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na cienki placek i wycinamy małe trójkąty. Smażymy nachos do zarumienienia. Wyciągamy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Opcjonalnie posypujemy ostrą papryką.
Usuwamy pestki z awokado, dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz. Blendujemy na gładkie purée. Podajemy z nachosami.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.