Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii

Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii
Przekąski
1 porcja
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 1/2 bagietki lub jedna mała
  • 200 g miękkiego koziego sera
  • garść winogron
  • 5 fig
  • garść orzeszków pinii
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy

Krok 1

Bagietkę kroimy na kanapeczki, skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni do zarumienienia. Gotowe grzanki smarujemy miękkim kozim serem i posypujemy rukolą. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki figi oraz przepołowione winogrona.

Krok 2

Na patelni podprażamy orzeszki pinii do zarumienienia i posypujemy nimi crostini. Przed podaniem możemy wszystko skropić miodem i octem balsamicznym.

"Przekąski typu canapé doskonale sprawdzają się na przyjęciach, bo gdy jedną ręką sięgasz po smakowitą grzankę – drugą nadal możesz bronić swoich argumentów w dyskusji. Polecam te z kozim serem i winogronami." 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Classic Mąka pszenna luksusowa typ 550 1 kg
1 kg
1,59 zł/1 kg
1,59 zł
1,95 zł
PROMOCYJNA CENA
Carrefour Ser miękki z mleka koziego 150 g
0,15 kg
67,67 zł/1 kg
10,15 zł
Winogrono białe ważone
8,99 zł/1 kg
4,50 zł
Miód nektarowy wielokwiatowy 20 g
0,02 kg
74,50 zł/1 kg
1,49 zł
Varvello Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml
0,25 l
48,76 zł/1 l
12,19 zł

Zobacz również inne przepisy