Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii

Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii
Przekąski
1 porcja
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 1/2 bagietki lub jedna mała
  • 200 g miękkiego koziego sera
  • garść winogron
  • 5 fig
  • garść orzeszków pinii
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy

Krok 1

Bagietkę kroimy na kanapeczki, skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni do zarumienienia. Gotowe grzanki smarujemy miękkim kozim serem i posypujemy rukolą. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki figi oraz przepołowione winogrona.

Krok 2

Na patelni podprażamy orzeszki pinii do zarumienienia i posypujemy nimi crostini. Przed podaniem możemy wszystko skropić miodem i octem balsamicznym.

"Przekąski typu canapé doskonale sprawdzają się na przyjęciach, bo gdy jedną ręką sięgasz po smakowitą grzankę – drugą nadal możesz bronić swoich argumentów w dyskusji. Polecam te z kozim serem i winogronami." 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
89
 

1 kg

11
99
 

0,15 kg

79,93 zł/1 kg

17
41
 

~ 0,55 kg

31,65 zł/1 kg

30
99
 

0,1 kg

309,90 zł/1 kg

13
99
 

0,47 kg

29,77 zł/1 kg

12
99
 

0,25 l

51,96 zł/1 l

4
99
 

0,1 kg

49,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu