Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii

Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii
Przekąski
1 porcja
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 1/2 bagietki lub jedna mała
  • 200 g miękkiego koziego sera
  • garść winogron
  • 5 fig
  • garść orzeszków pinii
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy

Krok 1

Bagietkę kroimy na kanapeczki, skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni do zarumienienia. Gotowe grzanki smarujemy miękkim kozim serem i posypujemy rukolą. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki figi oraz przepołowione winogrona.

Krok 2

Na patelni podprażamy orzeszki pinii do zarumienienia i posypujemy nimi crostini. Przed podaniem możemy wszystko skropić miodem i octem balsamicznym.

"Przekąski typu canapé doskonale sprawdzają się na przyjęciach, bo gdy jedną ręką sięgasz po smakowitą grzankę – drugą nadal możesz bronić swoich argumentów w dyskusji. Polecam te z kozim serem i winogronami." 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1 kg

2,39 zł

0,15 kg

67,67 zł/1 kg

10,15 zł

15,99 zł/1 kg

8,00 zł

0,02 kg

74,50 zł/1 kg

1,49 zł

0,25 l

62,36 zł/1 l

15,59 zł

0,5 l

25,98 zł/1 l

12,99 zł

Zobacz również inne przepisy