Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii

Crostini z kozim serem, winogronami i figami, posypane orzeszkami pinii
Przekąski
1 porcja
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 1/2 bagietki lub jedna mała
  • 200 g miękkiego koziego sera
  • garść winogron
  • 5 fig
  • garść orzeszków pinii
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy

Krok 1

Bagietkę kroimy na kanapeczki, skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni do zarumienienia. Gotowe grzanki smarujemy miękkim kozim serem i posypujemy rukolą. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki figi oraz przepołowione winogrona.

Krok 2

Na patelni podprażamy orzeszki pinii do zarumienienia i posypujemy nimi crostini. Przed podaniem możemy wszystko skropić miodem i octem balsamicznym.

"Przekąski typu canapé doskonale sprawdzają się na przyjęciach, bo gdy jedną ręką sięgasz po smakowitą grzankę – drugą nadal możesz bronić swoich argumentów w dyskusji. Polecam te z kozim serem i winogronami." 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
89
 

1 kg

17
29
 

0,15 kg

115,27 zł/1 kg

4
50
 

8,99 zł/1 kg

12
69
 

0,47 kg

27,00 zł/1 kg

19
79
 

0,25 l

79,16 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród