Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Jajka wbijamy do miski i dodajemy cukier. Całość ubijamy, aż masa zacznie robić się puszysta. Następnie dodajemy mąkę, mleko oraz śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Formę smarujemy masłem i przelewamy do niej ciasto. Na wierzchu układamy wiśnie. Clafoutis pieczemy w piekarniku 30 min. i pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów.
„Clafoutis – to brzmi słodko! Polecam Wam to francuskie ciasto owocowe zarówno na ciepło, jak i na zimno, na pierwsze lub drugie śniadanie. Pyszne jest zawsze!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.