Przepis na bułeczki z szarpanym kurczakiem z grilla i kimchi

Przepis na bułeczki z szarpanym kurczakiem z grilla i kimchi
Przekąski
3
Łatwe
40min

Szukasz przepisu na zbliżającą się majówkę? Dla Ciebie i Twoich gości mamy smaczną propozycję na bułeczki z szarpanym kurczakiem z grilla i kimchi. Mniam!

Składniki na bułeczki z kurczakiem z grilla:

  • 2 udka z kurczaka w marynacie Grill Master Carrefour
  • 3 bułeczki
  • 3-4 łyżki kimchi
  • garść szpinaku Carrefour
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 3 plastry sera gouda Jakość z Natury Carrefour
  • 4 łyżki ketchupu Carrefour Bio
  • 4 łyżki jogurtu Carrefour

Przygotowanie:

  1. Kurczaka grillujemy do miękkości z obu stron. Następnie "szarpiemy" go za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Przekładamy ponownie na grilla, aby go nieco przypiec.
  2. Bułeczki przekrawamy na pół i grillujemy z obu stron.
  3. Jogurt mieszamy z ketchupem i dokładnie mieszamy. Dolną część bułki smarujemy dressingiem.
  4. Układamy szpinak, kimchi, plasterki cebuli oraz szarpanego kurczaka. Całość przykrywamy plasterkiem sera oraz drugą częścią bułki.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
00
 

15,00 zł/1 kg

5
99
 

0,05 kg

119,80 zł/1 kg

6
19
 

0,15 kg

41,27 zł/1 kg

6
19
 

0,15 kg

41,27 zł/1 kg

1
85
 

0,14 kg

13,21 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu