Przepis na bułeczki z szarpanym kurczakiem z grilla i kimchi
Przekąski
Szukasz przepisu na zbliżającą się majówkę? Dla Ciebie i Twoich gości mamy smaczną propozycję na bułeczki z szarpanym kurczakiem z grilla i kimchi. Mniam!
Składniki na bułeczki z kurczakiem z grilla:
- 2 udka z kurczaka w marynacie Grill Master Carrefour
- 3 bułeczki
- 3-4 łyżki kimchi
- garść szpinaku Carrefour
- 1/2 cebuli czerwonej
- 3 plastry sera gouda Jakość z Natury Carrefour
- 4 łyżki ketchupu Carrefour Bio
- 4 łyżki jogurtu Carrefour
Przygotowanie:
- Kurczaka grillujemy do miękkości z obu stron. Następnie "szarpiemy" go za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Przekładamy ponownie na grilla, aby go nieco przypiec.
- Bułeczki przekrawamy na pół i grillujemy z obu stron.
- Jogurt mieszamy z ketchupem i dokładnie mieszamy. Dolną część bułki smarujemy dressingiem.
- Układamy szpinak, kimchi, plasterki cebuli oraz szarpanego kurczaka. Całość przykrywamy plasterkiem sera oraz drugą częścią bułki.