Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami
Przekąski
2
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
99
 

0,15 kg

59,93 zł/1 kg

4
79
 

7,99 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

16   
59
13
49
 

0,2 kg

67,45 zł/1 kg

-19%
29
59
 

0,75 l

39,45 zł/1 l

4
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród