Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami
Przekąski
2
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Ser Gorgonzola 150 g
0,15 kg
53,27 zł/1 kg
7,99 zł
Pomidory gałązka ważone
3,99 zł/1 kg
0,64 zł
Czosnek młody sztuka
1 szt.
1,49 zł/1 szt.
1,49 zł
Barilla Pesto Rosso Sos do makaronu z pomidorami 200 g
0,19 kg
78,37 zł/1 kg
14,89 zł
La Pedriza Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500 ml
0,5 l
37,98 zł/1 l
18,99 zł
24,79 zł
PROMOCYJNA CENA
Baziółka Bazylia
0,25 kg
15,96 zł/1 kg
3,99 zł
4,79 zł
PROMOCYJNA CENA

Zobacz również inne przepisy