Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola.
Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.
„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.