Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami
Przekąski
2
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Igor Ser Gorgonzola Piccante 180 g
0,18 kg
72,72 zł/1 kg
13,09 zł
Pomidory ważone
6,99 zł/1 kg
1,54 zł
Czosnek sztuka
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Barilla Pesto Rosso Sos do makaronu z pomidorami 200 g
0,19 kg
57,84 zł/1 kg
10,99 zł
14,89 zł
PROMOCYJNA CENA
La Española Oliwa z oliwek extra virgin 500 ml
0,5 l
39,98 zł/1 l
19,99 zł
Bazylia świeża
1 szt.
4,49 zł/1 szt.
4,49 zł

Zobacz również inne przepisy