Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami
Przekąski
2
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Bagietka 405 g
1 szt.
2,19 zł/1 szt.
2,19 zł
Carrefour Ser Gorgonzola 150 g
0,15 kg
57,67 zł/1 kg
8,65 zł
Pomidory ważone
5,99 zł/1 kg
3,00 zł
Czosnek młody sztuka
1 szt.
2,49 zł/1 szt.
2,49 zł
Barilla Pesto Rosso Sos do makaronu z pomidorami 200 g
0,19 kg
79,95 zł/1 kg
15,19 zł
La Española Oliwa z oliwek extra virgin 500 ml
0,5 l
43,78 zł/1 l
21,89 zł
Bazylia świeża
1 szt.
4,79 zł/1 szt.
4,79 zł

Zobacz również inne przepisy