Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy sól, cukier, suche drożdże oraz oliwę. Następnie wlewamy wodę. Ciasto dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż stanie się miękkie i elastyczne. Formujemy z niego kulę i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy na 1 h 30 min do wyrośnięcia.
Z powstałego ciasta formujemy trzy mniejsze kule. Każdą z nich rozwałkowujemy na cienki placek. Każdy smarujemy łyżką oliwy. Następnie układamy pokrojoną w plasterki cebulę oraz pokrojoną w plasterki gruszkę. Po chwili nakładamy pokrojony w kostkę ser gorgonzola. Posypujemy całość orzechami włoskimi, pieprzem oraz listkami świeżej szałwii.
Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni C na ok. 6-9 min.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies