Kroimy kozi ser w plasterki. Suszone pomidory kroimy w paski.
Opcja 1.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok. 5 minut aż się zrumienią. Po wyciągnięciu układamy na nich plastry koziego sera i suszone pomidory. Skrapiamy sosem balcamico i posypujemy rukolą. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Opcja 2.
Rozgrzewamy opiekacz. Na kromce chleba układamy plastry koziego sera oraz pomidory. Dodajemy rukolę i skrapiamy sosem balsamico. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i opiekamy z dwóch stron. Jeśli nie mamy opiekacza, możemy usmażyć grzanki na patelni z odrobiną oliwy lub tłuszczu z dwóch stron po 3 minuty.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies