Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami

Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami
Przekąski
2
Łatwe
ok 20min
Ocena 4

Składniki

Kroimy kozi ser w plasterki. Suszone pomidory kroimy w paski.

Krok 1

 

Opcja 1.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok. 5 minut aż się zrumienią. Po wyciągnięciu układamy na nich plastry koziego sera i suszone pomidory. Skrapiamy sosem balcamico i posypujemy rukolą. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

 

Krok 2

Opcja 2.

Rozgrzewamy opiekacz. Na kromce chleba układamy plastry koziego sera oraz pomidory. Dodajemy rukolę i skrapiamy sosem balsamico. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i opiekamy z dwóch stron. Jeśli nie mamy opiekacza, możemy usmażyć grzanki na patelni z odrobiną oliwy lub tłuszczu z dwóch stron po 3 minuty. 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
09
 

0,25 kg

28,36 zł/1 kg

9
99
 

0,06 kg

166,50 zł/1 kg

7
55
 

0,14 kg

53,93 zł/1 kg

15
59
 

0,25 l

62,36 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu