Bezglutenowa pizza na marchewkowym spodzie z szynką serrano, serem pleśniowym i oliwkami

Bezglutenowa pizza na marchewkowym spodzie z szynką serrano, serem pleśniowym i oliwkami
Przekąski
2
Łatwe
50 min.
Ocena 5

Składniki

Spód:

  • 200 g marchewki Jakość z Natury Carrefour
  • 2 jajka BIO Carrefour
  • 100 g mąki ryżowej
  • sól, pieprz
  • szczypta oregano
  • łyżka oliwy

Dodatki:

  • 100 ml passaty pomidorowej Reflets de France
  • 100 g szynki serrano Jakość z Natury Carrefour
  • garść czarnych oliwek
  • 100 g sera pleśniowego Jakość z Natury Carrefour
  • świeża bazylia
  • szczypta oregano

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę ścieramy na tarce. Dodajemy jajko oraz mąkę i miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Formujemy z ciasta kulę.

Krok 2

Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1-2 cm, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku przez 10 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, smarujemy passatą pomidorową i posypujemy oregano. Następnie układamy ser pleśniowy, pokrojony na małe kawałki, przepołowione oliwki i wkładamy ponownie do piekarnika na kolejne 10 min. Przed podaniem dekorujemy plasterkami szynki serrano oraz listkami świeżej bazylii.

Formy do pieczenia kupisz na Carrefour.pl


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
35
 

0,45 kg

14,11 zł/1 kg

1
79
 

1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

1
59
 

0,01 kg

159,00 zł/1 kg

23
89
 

0,25 l

95,56 zł/1 l

10
99
 
10,99 zł najniższa cena

0,45 kg

24,42 zł/1 kg

5
15
 

0,5 kg

10,30 zł/1 kg

16
19
 

0,25 kg

64,76 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu