Przepis na kakao z bałwankami
Napoje, koktajle
W naszej kuchni zrodziła się cudowna inspiracja na chłodne zimowe wieczory. Intensywnie czekoladowe kakao na pewno osłodzi czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. A Wy, jakie zimowe napoje kochacie najbardziej? Sprawdźcie nasz przepis!
Składniki na kakao z bałwankami
Kakao:
Do dekoracji:
Przepis
- Do rondelka przelewamy mleko. Dodajemy cukier i gotujemy na niewielkim ogniu. Odlewamy kilka łyżek do miseczki z kakao i rozpuszczamy je.
- Kakaową masę wlewamy do rondelka. Dokładnie mieszamy.
- Zimną śmietankę ubijamy na sztywno.
- Bałwanka robimy łącząc ze sobą 3 pianki marshmallows za pomocą dwóch paluszków. Kolejne paluszki wbijamy w miejsce rąk i nóg.
- Rozpuszczamy kostkę czekolady. Malujemy czekoladą oczy, usta oraz guziki bałwanka. Za pomocą kawałka paluszka robimy nos.
- Kakao przelewamy do kubka. Dekorujemy ubitą śmietanką. Posypujemy startą czekoladą. Dekorujemy bałwankiem.
Smacznego. Idealny przepis na ciepły i słodki napój na Boże Narodzenie