Przepis na kakao z bałwankami

Przepis na kakao z bałwankami
Napoje, koktajle
2
Łatwe
20min

W naszej kuchni zrodziła się cudowna inspiracja na chłodne zimowe wieczory. Intensywnie czekoladowe kakao na pewno osłodzi czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia.  A Wy, jakie zimowe napoje kochacie najbardziej? Sprawdźcie nasz przepis!

Składniki na kakao z bałwankami

Kakao:

Do dekoracji:

Przepis

  1. Do rondelka przelewamy mleko. Dodajemy cukier i gotujemy na niewielkim ogniu. Odlewamy kilka łyżek do miseczki z kakao i rozpuszczamy je.
  2. Kakaową masę wlewamy do rondelka. Dokładnie mieszamy.
  3. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno.
  4. Bałwanka robimy łącząc ze sobą 3 pianki marshmallows za pomocą dwóch paluszków. Kolejne paluszki wbijamy w miejsce rąk i nóg.
  5. Rozpuszczamy kostkę czekolady. Malujemy czekoladą oczy, usta oraz guziki bałwanka. Za pomocą kawałka paluszka robimy nos.
  6. Kakao przelewamy do kubka. Dekorujemy ubitą śmietanką. Posypujemy startą czekoladą. Dekorujemy bałwankiem.

Smacznego. Idealny przepis na ciepły i słodki napój na Boże Narodzenie

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu