Kompot z suszonych owoców

Kompot z suszonych owoców
Napoje, koktajle
6
Łatwe
40min
Ocena 4

Składniki

 
  • 3 l wody
  • 100g suszonych śliwek
  • 100g suszonych jabłek
  • 100g suszonych gruszek
  • 50g suszonych moreli
  • 50g suszonych daktyli
  • 50g suszonych fig
  • 50g rodzynek
  • skórka z jednej pomarańczy
  • laska cynamonu
  • 5 goździków
  • 4 ziarna kardamonu
  • gwiazdka anyżu
  • miód do smaku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku z wodą. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez około 30 minut. 

Krok 2

Jeśli kompot jest zbyt intensywny, możemy dolać wody. Na koniec dodajemy miód według uznania. Kompot podajemy po schłodzeniu.  

Gotowane suszone owoce można wykorzystać do świątecznych deserów. 

Nie może go zabraknąć na świątecznym stole w Boże Narodzenie. Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
59
 

0,2 kg

42,95 zł/1 kg

4
29
 

0,05 kg

85,80 zł/1 kg

4
79
 

0,07 kg

68,43 zł/1 kg

13
39
 

0,4 kg

33,48 zł/1 kg

6
66
 

0,5 kg

13,32 zł/1 kg

10
75
 

0,15 kg

71,67 zł/1 kg

5
59
 

0,2 kg

27,95 zł/1 kg

2
85
 

5,70 zł/1 kg

1
59
 

0,01 kg

159,00 zł/1 kg

5
79
 

0,01 kg

579,00 zł/1 kg

5
69
 

1 szt.

7
69
 

0,25 kg

30,76 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy