Wegańskie lody truskawkowe z pistacjową posypką

Wegańskie lody truskawkowe z pistacjową posypką
Desery
6
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  •           200 g  truskawek
  •           3 łyżki mleczka kokosowego
  •           banan

          polewa:

  •           garść pistacji
  •           łyżka oleju kokosowego
  •           łyżka mleczka kokosowego
  •           łyżka syropu z agawy

Krok 1

Truskawki miksujemy z bananem na gładki mus. Dodajemy mleczko kokosowe i dalej miksujemy. Przelewamy masę do foremek i wkładamy do zamrażalnika na 1-2 godz. W międzyczasie obieramy i lekko kruszymy pistacje. Olej kokosowy łączymy z mleczkiem kokosowym i syropem z agawy. Po upływie 1 godz. posypujemy lody pistacjami i polewamy kokosową polewą. 

Krok 2

Wkładamy z powrotem do zamrażalnika, aby polewa stężała.


 „Zadziwiające! Moja droga Józefina zajada się lodami, a zachowuje wąską kibić. W czym tkwi sekret? Może w owocowym składzie tych wegańskich lodów?”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4,99 zł/1 kg

1,00 zł

0,08 kg

62,50 zł/1 kg

5,00 zł

0,5 l

17,98 zł/1 l

8,99 zł

Zobacz również inne przepisy