Wegańskie lody truskawkowe z pistacjową posypką

Wegańskie lody truskawkowe z pistacjową posypką
Desery
6
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  •           200 g  truskawek
  •           3 łyżki mleczka kokosowego
  •           banan

          polewa:

  •           garść pistacji
  •           łyżka oleju kokosowego
  •           łyżka mleczka kokosowego
  •           łyżka syropu z agawy

Krok 1

Truskawki miksujemy z bananem na gładki mus. Dodajemy mleczko kokosowe i dalej miksujemy. Przelewamy masę do foremek i wkładamy do zamrażalnika na 1-2 godz. W międzyczasie obieramy i lekko kruszymy pistacje. Olej kokosowy łączymy z mleczkiem kokosowym i syropem z agawy. Po upływie 1 godz. posypujemy lody pistacjami i polewamy kokosową polewą. 

Krok 2

Wkładamy z powrotem do zamrażalnika, aby polewa stężała.


 „Zadziwiające! Moja droga Józefina zajada się lodami, a zachowuje wąską kibić. W czym tkwi sekret? Może w owocowym składzie tych wegańskich lodów?”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

15
99
 

1 szt.

5
01
 

~ 0,7 kg

7,15 zł/1 kg

62
99
 

1 kg

29
99
 

0,25 l

119,96 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu