Wegańskie lody borówkowe z wiórkami kokosa

Wegańskie lody borówkowe z wiórkami kokosa
Desery
2
Łatwe
15min
Ocena 4

Składniki

  • 300 g świeżych borówek (zamrożonych)
  • 2 świeże banany pokrojone na plasterki (zamrożone)
  • 200 ml schłodzonego mleka kokosowego (najlepiej tylko gęstą część)
  • 2 łyżki wiórków kokosa

Do podania

  • wiórki kokosowe

Krok 1

Świeże borówki i banany pokrojone na plasterki wkładamy do zamrażarki. Zamrożone owoce, wiórki kokosa oraz mleczko kokosowe umieszczamy w malakserze i miksujemy, aż powstanie gładka masa.

Krok 2

Podajemy od razu, posypane wiórkami kokosa lub przechowujemy w zamrażarce. Jeżeli postanowimy przechować lody na później, to przemieszajmy masę, co 30 min, aby nie powstały w nich grudki lodu.

 

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu