Wegańskie lody bakaliowe bez cukru

Wegańskie lody bakaliowe bez cukru
Desery
3-4
Łatwe
20min+

Składniki

  • 3 banany BIO
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • 50 ml mleka roślinnego Carrefour BIO
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki migdałów Carrefour
  • 2 łyżki orzechów laskowych Carrefour BIO
  • 3-4 daktyle
  • 2-3 morele Carrefour BIO
  • 2 łyżki rodzynek Carrefour BIO

 

Krok 1

Banany kroimy na plasterki i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin. Orzechy podprażamy na patelni. Migdały, orzechy laskowe, morele oraz rodzynki drobno siekamy. Do bananów dorzucamy daktyle, masło orzechowe oraz wlewamy mleko. Doprawiamy cynamonem oraz kardamonem i miksujemy na gładki krem. Dodajemy orzechy oraz suszone owoce. Mieszamy łyżką i wkładamy na godzinę do zamrażalnika.