Do miski wlewamy masło orzechowe. Dodajemy syrop klonowy i dokładnie mieszamy. Daktyle namaczamy uprzednio w ciepłej wodzie, aż zmiękną. Kroimy je na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski z masłem orzechowym. Po chwili dodajemy pół tabliczki czekolady posiekanej na drobne kawałki. Następnie wsypujemy mąkę ryżową z solą. Wyrabiamy ciasto, aż będzie zwarte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je za pomocą widelca. Ciastka pieczemy ok. 15 min do zarumienienia. Wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Rozpuszczoną czekoladę łączymy z olejem kokosowym i dokładnie mieszamy. Każde ciasteczko zanurzamy do połowy w czekoladzie, a następnie obsypujemy orzeszkami ziemnymi.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies