Aby przygotować wegańskie brownie, nagrzewamy piekarnik do 170 st. C. Buraki obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie puree. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do buraka dodajemy syrop z agawy, siemię lniane zmieszane z wodą, płynny olej oraz czekoladę. Całość mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy je z mokrymi. Całość delikatnie mieszamy i wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie kroimy truskawki na plasterki i układamy je na cieście. Wegańskie brownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 min.
„Kulinarnym odkrywcom polecam niezwykłe ciasto, które w swym składzie kryje czekoladę i pieczonego buraka. Ciekawi efektu? Spróbujcie!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.