Aby przygotować wegańskie brownie, nagrzewamy piekarnik do 170 st. C. Buraki obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie puree. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do buraka dodajemy syrop z agawy, siemię lniane zmieszane z wodą, płynny olej oraz czekoladę. Całość mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy je z mokrymi. Całość delikatnie mieszamy i wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie kroimy truskawki na plasterki i układamy je na cieście. Wegańskie brownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 min.
„Kulinarnym odkrywcom polecam niezwykłe ciasto, które w swym składzie kryje czekoladę i pieczonego buraka. Ciekawi efektu? Spróbujcie!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies