Do miski wsypujemy płatki owsiane, pokrojone daktyle oraz morele. Całość blendujemy na wysokich obrotach blendera/miksera na gładką pastę bez grudek. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Ciastem wyklejamy spód i wkładamy do lodówki.
Arbuza obieramy, miksujemy, usuwamy pestki. Maliny również miksujemy. Do miski przekładamy jogurt kokosowy. Wlewamy sok z arbuza oraz połowę porcji zmiksowanych malin. Następnie agar zalewamy 3 łyżkami ciepłej wody i mieszamy do połączenia się składników. Powstałą pastę przekładamy do miski i mieszamy. (Agar ma podobne zastosowanie jak żelatyna).
Powstałą masę przelewamy na spód z daktyli i wkładamy do lodówki, aby masa steżała. Możemy również włożyć ciasto do zamrażarki na 2-3 h.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.