Ciasto:
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy przyprawę piernikową, sodę oczyszczoną. Następnie wlewamy olej, syrop z agawy, mus jabłkowy, sok z pomarańczy. Całość mieszamy, aż powstanie gęste ciasto. Następnie dodajemy posiekane drobno suszone śliwki oraz orzechy włoskie. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej uprzednio olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 45-50 min.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy gęstą część mleczka kokosowego i mieszamy, aż powstanie kremowa polewa. Smarujemy nią ciasto.
Piernik wege niezbędny na świątecznym stole w Boże Narodzenie
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies