Orzechy nerkowca przesypujemy do miski, zalewamy dwoma szklankami wody i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na noc do napęcznienia. Następnie przekładamy orzechy do blendera ( nie wylewamy wody w, której się moczyły). Dodajemy syrop klonowy, łyżkę oleju kokosowego, mleko roślinne oraz 2 łyżki wody z nerkowców. Całość długo blendujemy na gładki i aksamitny krem. Przekładamy do słoiczków i wkładamy na 30 min do lodówki.
W międzyczasie obieramy kiwi i blendujemy je na gładki mus (zostawiamy kilka plasterków do dekoracji). Wyjmujemy słoiczki z lodówki. Do ściany na około przyklejamy plasterki kiwi, a środek uzupełniamy musem z kiwi. Wegański deser posypujemy przed podaniem wiórkami lub płatkami kokosa.
„Wegański – to brzmi smacznie! Deser z kiwi oraz aksamitnym orzechowym kremem polecam zarówno weganom, jak i wszystkim amatorom słodkości.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.