Spód:
Masa:
Banana rozgniatamy widelcem i mieszamy z płatkami owsianymi. Dodajemy łyżkę oleju kokosowego i ponownie mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, aby płatki nasiąkły. Powstałym ciastem wykładamy spód formy na tartę.
Tartę smarujemy konfiturą. Namoczone wcześniej orzechy nerkowca przekładamy do miski. Dodajemy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Blendujemy składniki na gładki krem. Dodajemy łyżkę oleju kokosowego oraz dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej. Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na tartę. Wierzch dekorujemy kawałkami gruszek. Schładzamy w lodówce.
Tartę przygotujesz na blaszce z oferty na Carrefour.pl
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.