Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg blendujemy z żółtkami, olejem, mlekiem kokosowym i ksylitolem. Później dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Dodajemy do twarogowej masy. Gofry pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy i studzimy na kratce.
Gruszki myjemy i kroimy na plastry o grubości 1-2 cm. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę miodu oraz łyżeczkę oleju. Dodajemy plastry gruszki i podsmażamy przez kilka minut z każdej strony.
Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżeczkę miodu. Dodajemy orzechy i podprażamy przez kilka minut, do zarumienienia. Gofry podajemy z gruszkami oraz karmelizowanymi orzechami. Dekorujemy świeżym tymiankiem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.