Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg blendujemy z żółtkami, olejem, mlekiem kokosowym i ksylitolem. Później dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Dodajemy do twarogowej masy. Gofry pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy i studzimy na kratce.
Gruszki myjemy i kroimy na plastry o grubości 1-2 cm. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę miodu oraz łyżeczkę oleju. Dodajemy plastry gruszki i podsmażamy przez kilka minut z każdej strony.
Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżeczkę miodu. Dodajemy orzechy i podprażamy przez kilka minut, do zarumienienia. Gofry podajemy z gruszkami oraz karmelizowanymi orzechami. Dekorujemy świeżym tymiankiem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies