Masa:
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy zimne, pokrojone w kostkę masło. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy ksylitol, dolewamy wodę oraz doprawiamy solą. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę i wkładamy na 30 min do lodówki.
Nastepnie wykładamy nim formę na tartę i dziurkujemy spód. Tak przygotowany spód wkładamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 180 C. Po wyjęciu studzimy.
Mascarpone mieszamy z jajkami oraz ksylitolem na gładką masę. Następnie przelewamy ją na podpieczony spód. Dodajemy pokrojone w ćwiartki lub na połówki śliwki. Całość ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 35 min.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.