Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder oraz kakao. Całość mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło oraz wbijam jajko. Całość zagniatamy nożem na kruszonkę (lub w mikserze). Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją na 30 min do lodówki.
Formę na tartę smarujemy masłem. Dno formy wykładamy ciastem. Dziurkujemy widelcem. Spód pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 C. Przez pierwsze 15 min spód najlepiej, aby był przykryty folią aluminiową. Później ją zdejmujemy.
Do miski przekładamy posiekaną na kawałki czekoladę. Zalewamy ją gorącą śmietanką. Dodajemy cukier oraz masło. Całość mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy jogurt. Mieszamy, aż powstanie gładka i gęsta czekoladowa masa. Przelewamy ją na podpieczony spód.
Ciasto dekorujemy malinami i wkładamy do lodówki na 30 min.
Smacznego
1 kg
0,15 kg
50,60 zł/1 kg
0,2 kg
19,45 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies