Spód:
Masa twarogowa:
Do dekoracji:
Formę na 12 muffinów wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasteczka kruszymy na drobny pył, a masło rozpuszczamy i mieszamy z ciasteczkami. Uzyskaną masą wykładamy spody papilotek.
Twaróg sernikowy wykładamy do miski, dodajemy śmietankę, cukier, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy, przyprawy korzenne i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy jajka i znów miksujemy do połączenia się składników.
Masę wykładamy na ciasteczkowe spody do wysokości papilotek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut do ścięcia się masy.
Gdy serniczki stygną, przygotowujemy dekorację: orzechy włoskie i ciasteczka siekamy na mniejsze kawałki i mieszamy z syropem klonowym. Wykładamy po pół łyżeczki masy na upieczone serniczki.
"Człowiek może być mały wzrostem lecz za to wielki duchem i geniuszem. Zupełnie jak mini serniczki –którymi uraczyli mnie moi kucharze – niepozorne, jeśli chodzi o aparycję, lecz wielkie smakiem w każdym okruszku. Polecam na każde święto a przede wszystkim na Boże Narodzenie."
0,03 l
279,67 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies