Polewa
Piekarnik nagrzewamy do 1600C. Jajka ubijamy z ksylitolem na gładką masę. Dolewamy olej i ponownie mieszamy. Dodajemy startą na tarce marchewkę, następnie skórkę otartą z pomarańczy oraz pokrojone w kostkę pomarańcze. Delikatnie mieszamy. Dokładamy posiekane orzechy włoskie oraz wiórki kokosa. Po chwili dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, imbir oraz cynamon. Całość mieszamy do połączenia się składników, ale nie za długo. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto przez ok. 50 min, do suchego patyczka.
W międzyczasie ser mascarpone ubijamy z ksylitolem oraz sokiem z cytryny, aby był bardziej puszysty. Po wystudzeniu smarujemy ciasto kremem i dekorujemy orzechami.
Polecamy przepis na Boże Narodzenie. Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies