Polewa
Piekarnik nagrzewamy do 1600C. Jajka ubijamy z ksylitolem na gładką masę. Dolewamy olej i ponownie mieszamy. Dodajemy startą na tarce marchewkę, następnie skórkę otartą z pomarańczy oraz pokrojone w kostkę pomarańcze. Delikatnie mieszamy. Dokładamy posiekane orzechy włoskie oraz wiórki kokosa. Po chwili dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, imbir oraz cynamon. Całość mieszamy do połączenia się składników, ale nie za długo. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto przez ok. 50 min, do suchego patyczka.
W międzyczasie ser mascarpone ubijamy z ksylitolem oraz sokiem z cytryny, aby był bardziej puszysty. Po wystudzeniu smarujemy ciasto kremem i dekorujemy orzechami.
Polecamy przepis na Boże Narodzenie. Smacznego
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.