Daktyle, po usunięciu pestek, zalewamy wodą, czekamy 15 min i odcedzamy. Daktyle i orzechy włoskie blendujemy na gładki mus, następnie dodajemy żurawinę, pestki słonecznika, jagody goji, nasiona chia, ziarna z laski wanilii, cynamon oraz syrop klonowy. Całość dokładnie blendujemy, aż powstanie gładka pasta i wstawiamy do lodówki, na min. 1 godz., aby nieco stężała. (Jeśli jest za rzadka, dodajemy mielone siemię lniane lub drobno zmielone płatki owsiane.)
Z masy lepimy kulki. Opcjonalnie obtaczamy je w surowym kakao, wiórkach kokosa lub nasionach chia. Przechowujemy w lodówce.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.