Sorbet z winogrona

Desery
4-5
Łatwe
4h

Składniki

  • 1 kg białych winogron
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Carrefour
  • 2 łyżki sokuz cytryny
  • kilka listków swieżej mięty

 

Krok 1

Winogrona myjemy i przekrawamy na pół. Przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika na 3-4 h. 

Krok 2

Następnie dodajemy cukier trzcinowy, sok z cytryny oraz listki świeżej mięty. Całość blendujemy na gładki mus. Przekładamy do miseczek i zjadamy od razu.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
59
 

0,5 kg

17,18 zł/1 kg

5
59
 

0,5 kg

11,18 zł/1 kg

1
80
 

8,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu