Ciasto :
Masa serowa:
Zaczynamy od masy serowej. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy w sporej misce z cukrem i cukrem wanilinowym, a białka ubijamy na pianę w osobnym naczyniu. Do utartych żółtek dodajemy masło i razem miksujemy. Następnie dodajemy ser, Budyń o smaku waniliowym WINIARY (nierozrobiony proszek) i mąkę. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką. Dodajemy bakalie.
Teraz czas na ciasto. Mąkę, kakao i cukier siekamy z masłem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto, wstawiamy je na pół godziny do lodówki, następnie dzielimy na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy i przekładamy do wysmarowanej masłem tortownicy. Na ciasto wykładamy masę serową i ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez około 60 minut.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
10 szt.
1,30 zł/1 szt.
0,08 kg
74,88 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies