do dekoracji:
Ciasteczka przekładamy do blendera i miksujemy. Dodajemy mielone migdały, wiórki kokosa oraz roztopione masło. Całość mieszamy, przekładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w lodówce.
Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Do naczynia przekładamy zmielony twaróg. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier, a po chwili jajka. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy gęste mleko kokosowe (z górnej części puszki) lub śmietankę kokosową.
Masę serową przelewamy na spód tortownicy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 min., zmniejszamy moc do 120 C i pieczemy sernik kolejną godzinę.
Po wystudzeniu (najlepiej całą noc w lodówce) ciasto smarujemy łyżką śmietanki kokosowej, posypujemy wiórkami kokosa i dekorujemy kulkami rafaello.
„Przedstawiam wielkanocny sernik w nowej odsłonie! Lekki, delikatny i puszyty, wzbogacony nutami migdałowymi i kokosowymi. Palce lizać!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies