Ciasteczka miksujemy na drobno, dodajemy do nich rozpuszczone masło i mieszamy. Tortownicę (ok 24cm średnicy) przekładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na dno pokruszone ciastka z masłem i dokładnie uklepujemy. Wstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Ser twarogowy łączymy z cukrem startą skórką z cytryny oraz odrobiną soku z cytryny i miksujemy. W drugim naczyniu ubijamy śmietanę. Pamiętamy, aby przed ubijaniem śmietana była dobrze schłodzona. Najlepiej ubijać ją we wcześniej schłodzonej metalowej lub szklanej misce. Kiedy śmietana jest gotowa dodajemy ją stopniowo do sera delikatnie mieszając. Masę serową przekładamy na schłodzony spód i całość umieszczamy ponownie w lodówce.
Galaretkę truskawkową WINIARY rozpuszczamy w 0,5 litra gorącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rabarbar obieramy i kroimy w ok 10 cm kawałki. Wrzucamy na patelnię razem z cukrem i dusimy, aż zrobi się miękki. Wystudzony rabarbar delikatnie układamy na schłodzonej masie serowej, a następnie zalewamy galaretką. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies