masa:
do dekoracji:
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier, kakao, proszek do pieczenia i pokrojone w kostkę masło. Następnie dodajemy żółtko oraz wodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę i wkładamy na 30 min do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Ciastem wykładamy spód.
Twaróg oraz mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz budyń. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy kawę rozpuszczalną oraz odrobinę wody. Czekoladowa masę wlewamy do miski z serami. Całość miksujemy na niewielkich obrotach do połączenia się składników. Powstałą masę przelewamy na spód. Pieczemy ok 40-45 min . Dekorujemy ziarenkami kawy oraz mini bezami.
0,15 kg
50,60 zł/1 kg
0,25 kg
35,96 zł/1 kg
0,1 kg
38,90 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies