Sernik Mocha

Sernik Mocha
Desery
8-10
Łatwe
1h 30min

Składniki

  • 130 g mąki pszennej
  • 50 g cukru trzcinowego Carrefour
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Carrefour
  • 2 łyżki kakao
  • 80 g masła JZNC
  • 1 żółtko Bio Carrefour
  • 2 łyżki wody

masa:

  • 400 g mielonego twarogu
  • 200 g sera mascarpone
  • 100 g cukru trzcinowego Carrefour
  • budyń śmietankowy Carrefour
  • cukier waniliowy Bio Carrefour
  • 100 g białej czekolady
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Bio Carrefour
  • 1 jajko Bio Carrefour

do dekoracji:

  • mini bezy
  • ziarenka kawy

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier, kakao, proszek do pieczenia i pokrojone w kostkę masło. Następnie dodajemy żółtko oraz wodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę i wkładamy na 30 min do lodówki.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Ciastem wykładamy spód.

Krok 2

Twaróg oraz mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz budyń. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy kawę rozpuszczalną oraz odrobinę wody. Czekoladowa masę wlewamy do miski z serami. Całość miksujemy na niewielkich obrotach do połączenia się składników. Powstałą masę przelewamy na spód. Pieczemy ok 40-45 min . Dekorujemy ziarenkami kawy oraz mini bezami.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
99
 

1 kg

0
59
 

0,03 kg

19,67 zł/1 kg

5
49
 

0,08 kg

68,63 zł/1 kg

7
49
 

0,2 kg

37,45 zł/1 kg

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

3
75
 

0,2 kg

18,75 zł/1 kg

8
99
 

0,25 kg

35,96 zł/1 kg

5
59
 

0,5 kg

11,18 zł/1 kg

1   
05
0
95
 

0,04 kg

23,75 zł/1 kg

-10%
0
49
 

0,016 kg

30,63 zł/1 kg

4   
49
3
49
 

0,1 kg

34,90 zł/1 kg

-22%
13
19
 

0,1 kg

131,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy