Sprawdzony przepis na tort bezowy Pavlova – jak go upiec?

Sprawdzony przepis na tort bezowy Pavlova – jak go upiec?
Desery
7-8
Łatwe
3h

Na Dzień Matki ugość mamę pycha deserem!  Polecamy przepis na szybki i łatwy w przygotowaniu, tort bezowy Pavlova.

SKŁADNIKI NA TORT BEZOWY PAVLOVA:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka w temperaturze pokojowej rozdzielamy na białka i żółtka. Białka przekładamy do miski i ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier, nadal ubijając. Pod koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz sól. Nadal ubijamy, aż masa będzie sztywna i lśniąca.
  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy okrąg o średnicy 20 cm. Ubitą pianę przekładamy na blaszkę. Formujemy brzegi pavlovej. Wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 160 C. Po 10 min zmniejszamy moc na 120 C i suszymy bezę ok. 1,5 h. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
  3. Śmietanę ubijamy na puszystą masę. Dodajemy wiórki kokosa. Powstałym kremem dekorujemy tort. Na wierzchu układamy plasterki mango, kiwi, pitaję. Posypujemy owocami miechunki i polewamy miąższem marakui.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.

3
89
 

0,5 kg

7,78 zł/1 kg

11
99
 

0,3 kg

39,97 zł/1 kg

4
00
 

19,99 zł/1 kg

8
18
 

0,06 kg

136,33 zł/1 kg

8   
99
5
99
 

1 szt.

-33%
2
99
 

0,2 kg

14,95 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu