Przepis na roladę z malinami na zimno
Desery
Raz, dwa, trzy… roladę malinową na zimno kręcisz Ty! Z naszym przepisem to proste, a i sam deser z dodatkiem napoju roślinnego Carrefour doskonale sprawdzi się na upalne dni.
Składniki na roladę z malinami
Przygotowanie
- Do rondelka wlewamy napój roślinny. Odlewamy z niego 1/2 szklanki do osobnego garnuszka, wsypujemy tam proszek budyniowy i dokładnie mieszamy.
- Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody.
- Mleko stawiamy na gazie i gotujemy. Dodajemy ksylitol, roztwór budyniowy oraz rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy kilka chwil, aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy maliny. Korzystamy z opakowania po napoju roślinnym: odcinamy kilka cm z góry i powstałą masę przelewamy do kartonu. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia zdejmujemy opakowanie i kroimy roladę na mniejsze porcje.