Przepis na halloweenowe brownie z duszkami marshmallow

Przepis na halloweenowe brownie z duszkami marshmallow
Desery
9
Łatwe/średnie
1h

Zbliża się upiorna noc! Zaskocz swoich gości na Halloween i przygotuj przerażająco pyszne brownie z duszkami z pianek marshmallow 

Składniki na halloweenowe brownie

Przygotowanie

  1. Masło pokrojone w kostkę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy czekoladę pokrojoną na kawałki. Całość mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do wystudzenia.
  2. Do miski wbijamy jajka. Następnie wsypujemy cukier i dokładnie ucieramy. Przelewamy czekoladową masę i ponownie mieszamy. Na samym końcu wsypujemy mąkę oraz doprawiamy solą.
  3. Masę mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (forma o wymiarach 20x20 cm). Piekarnik nastawiamy na 165 C. Brownie pieczemy ok. 30 min. Po wyjęciu studzimy.
  4. Do miski z cukrem pudrem wlewamy wodę i dokładnie mieszamy. Docelowo ma powstać gęsty lukier.
  5. Ciasto kroimy na 9 równych części. Na każdą z nich nakładamy piankę marshmallow. Następnie polewamy je lukrem. Gdy nieco stężeją za pomocą wykałaczki tworzymy oczy oraz nos duszków.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu