Śmietankę, cukier puder, sól, kardamon oraz ekstrakt podgrzewamy prawie do zagotowania. Ściągamy z gazu i do ciepłej kremówki wrzucamy połamaną na kostki czekoladę. Czekamy 2 minuty i po tym czasie mieszamy do połączenia.
Wstawiamy do lodówki na parę godzin lub do zamrażarki na 30-60 minut. Po tym czasie wyjmujemy masę i formujemy w dłoniach kulki. Pistacje obieramy i drobno siekamy. Gotowe trufle obtaczamy w pistacjach.
"Trufle w pistacjach to triumf sztuki cukierniczej. Nietrudno je zrobić, a łatwo zadowolić najwybredniejszego miłośnika deserów, czyli mnie. Te kulki są tak wyborne, że mógłbym się nimi zajadać na okrągło. Słodko płynie czas, kiedy się nimi delektuję!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies