Śmietankę, cukier puder, sól, kardamon oraz ekstrakt podgrzewamy prawie do zagotowania. Ściągamy z gazu i do ciepłej kremówki wrzucamy połamaną na kostki czekoladę. Czekamy 2 minuty i po tym czasie mieszamy do połączenia.
Wstawiamy do lodówki na parę godzin lub do zamrażarki na 30-60 minut. Po tym czasie wyjmujemy masę i formujemy w dłoniach kulki. Pistacje obieramy i drobno siekamy. Gotowe trufle obtaczamy w pistacjach.
"Trufle w pistacjach to triumf sztuki cukierniczej. Nietrudno je zrobić, a łatwo zadowolić najwybredniejszego miłośnika deserów, czyli mnie. Te kulki są tak wyborne, że mógłbym się nimi zajadać na okrągło. Słodko płynie czas, kiedy się nimi delektuję!"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.