Rozpuszczamy masło, a ciastka mielimy w malakserze na piasek. Łączymy te składniki i wykładamy masą dno i boki formy do tarty, następnie wstawiamy do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z masą kajmakową. Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na ciasteczkowy spód wykładamy masę czekoladową, potem banany i znów chłodzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na schłodzoną tartę przed samym podaniem. Ciasto można udekorować startą gorzką czekoladą.
"Z brakiem piekarnika można się pogodzić, ale z brakiem deseru sprawa nie jest prosta, dlatego powstał przepis na ciasto, które wystarczy włożyć do lodówki. Dojrzałe banany, toffee i czekolada. Słodkie i pyszne, że palce lizać!"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.