Ciasto:
Krem:
Masło umieszczamy w misie miksera razem z cukrem. Ubijamy przez ok. 5 min na puszystą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Dodajemy sok i skórkę z cytryny. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i dodajemy borówki.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej, łyżką, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy przez 25 min, do suchego patyczka i zarumienienia się babeczek.
"To, co czyni babeczkę deserem idealnym to jej uniwersalność. Może być na śniadanie – do kawy, na drogę – do plecaka i na deser – do lektury. Zresztą równie pyszne są także bez okazji. I daję głowę, że na jednej nie skończy!"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.