Do miseczki z trzema łyżkami zimnej wody dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy ziarna z wanilii wraz z całą laską. Całość gotujemy i studzimy. Przecedzamy przez sitko.
Następnie wlewamy śmietankę oraz żelatynę. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i studzimy. W kolejnym etapie mieszamy całość z jogurtem. Przelewamy do salaterek i odstawiamy do przestudzenia.
Do drugiego rondelka wsypujemy porzeczki, cukier oraz żelatynę. Gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsta masa. Przecieramy ja przez sitko. Gdy nieco ostygnie, wlewamy ją do tych samych salaterek co uprzednio waniliową masę. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. Przed podaniem dekorujemy porzeczkami.
0,2 kg
19,95 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies